Mediul online aduce la orizont noi antreprenori, care își doresc să investească constant pentru a obține un profit. Valoarea cumpărăturilor online a crescut considerabil, deoarece oamenii dispun de acces 24/7 la conținut dorit.
Hai să dezvoltăm un subiect care îți va aduce răspunsurile la întrebări pe care poate le-ai căutat și nu le-ai găsit până acum. Să accesăm câteva mici paliere ale marketingului online, cele care îți aduc o oarecare incertitudine atunci când dorești să-ți dezvolți afacerea în mediul online.
Obiectivul principal al afacerii tale este să obții cât mai multe conversii și vânzări, marketingul online îți oferă această posibilitate, însă trebuie efectuate o serie de analize în amănunt pentru ca obiectivele tale să fie vizibile. Având în vedere acest aspect, spre deosebire de marketingul tradițional, cel digital te conduce mai aproape de publicul pe care ți-l dorești.
Hai să începem prin a oferi câteva răspunsuri la întrebările care sunt cel mai frecvent întâlnite.
Ce presupune Marketingul Digital?
Când te decizi să faci parte din lumea online-ului trebuie să te pui în conformitate cu o serie de reguli. Ai nevoie de o analiză în amănunt a domeniului în care dorești să-ți dezvolți afacerea. Primul aspect pe care trebuie să te axezi este publicul și ceea ce reprezintă un interes pentru acesta.
Chiar dacă domeniul afacerii mai este prezent pe piață, așa zisa concurență, există posibilitatea diferențierii de ceilalți prin mici aspecte care îți produc unicitatea. Trebuie să profiți de oportunitățile pe care această era ți le oferă și realele ”ustensile” cu care poți deschide noi căi de acces către publicul vizat.
Știi care este unul dintre instrumentele care îți oferă sprijin în aceseată analiză? Google Analytics este răspunsul la întrebare. Acest instrument poate fi utilizate chiar și pentru site-urile statice, care nu dețin un caracter comercial. În special dacă deții o afacere, aceasta te ajută să ții evidența datelor esențiale despre vizitatorii site-ului pe care îl deții.
Google Analytics îți aduce detalii legate de cantitatea populației care îți vizitează site-ul, zonele unde se află localizați, identificarea tacticilor care contribuie la direcționarea traficului pe site. Acestea sunt doar câteva din rezultatele la care îți răspunde Google Analytics.
Social Media te pune în postura de a comunica direct cu publicul vizat, te ajută să pui la vedere ceea ce este nou, viitoarele proiecte, produse sau planuri, surprize pe care le pregătești pentru ei. Majoritatea oamenilor folosesc diversele rețele de socializare pentru a comunica, de ce să nu beneficieze și afacerea ta de un plus?
Aceasta este poate una dintre cele mai eficiente căi prin care poți coagula o relație cu publicul vizat. Realizarea diverselor concursuri pentru premierea ”prezenței” și apartenenței publicului. Ca punct finit al acestui ”joc” este mulțumirea clienților, aici ne putem baza și pe principiul win-win ce este abordat de ceva vreme.
Noi suntem de părere că cea mai bună realție este creată atunci când prestatorul și clientul ajung la un numitor comun, mulțumirea materializându-se în ambele planuri. Dar acest lucru este generat de următorul pas.
Content Marketing este ceea ce numim noi ”esența afacerii”. Aici sunt relatate cele mai relevante informații, imagini, bloguri și video-uri despre domeniul afacerii. Este modalitatea care creează o imagine favorabilă întregii afaceri.
Care sunt beneficiile aduse de era digitală?
Există multiple beneficii pe care era digitală ni le aduce, cele mai relevante sunt:
Notorietate – pentru a se dezvolta o afacere are nevoie să se afle în aria de interes a publicului. Odată ce clienții au o satisfacție după utilizarea produsului, cu siguranță îl vor recomanda, mai ales în acest moment când distribuirea unei iamgini vorbește de la sine despre calitate și relevanța acestora pentru public.
Branding – pentru a-ți construi un drum lin în era digitală este nevoie ca informațiile și datele pe care le transmiți publicului tău să fie valide.
Rezultate vizibile – mulțumită instrumentelor pe care internetul le oferă pentru analizarea diverselor date, ai ocazia să observi rezultatele vizibile.
Feedback – Cum altfel să îți structurezi strategii și tactici de acțiune dacă nu prin analizara părerilor și reacțiilor publicului în urma contactului cu produsul tău? Și ca o completare a răspunsului ce cu siguranță ți l-ai construit în minte, părerea publicului contează cel mai mult, este ceea ce te ajută să te proiectezi în viitor.
Care sunt pașii pentru structurarea unui plan de marketing?
Un plan de marketing are în vizor dezvoltarea unor strategii și tactici. Fără un plan bine stabilit niciun proces nu deține capacitatea de a funcționa normal. Definirea și structurarea unui plan de marketing are în vizor crearea unor strategii și tactici bine delimitate.
Tacticile sunt cele care se axează în mare parte pe obiectivele companiei, pe planul propriu-zis derulat pe termen scurt. Extinderea viziunii este ideală, însă planificarea necesită dezvoltarea unor pași mici dar siguri. Aici putem invoca o cunoscută expresie ”cine îmbrățișează prea larg nu strânge bine”.
Cert este faptul că implementarea unu plan are în vizor îndeplinirea unui obiectiv, însă acesta este independent de palierul de dezvoltare. Există posibilitatea ca obiectivele să fie axate pe realizarea unor campanii calitative dar și cantitative. Pentru ca un plan să fie funcționabil există necesitatea de a se dezvolta pe una dintre cele două. Tratarea fiecărui segment diferit denotă obiectivele calitative ale planului de marketing.
Ecom Digital este agenția completă de marketing digital care te poate ghida către obiectivele tale. Completată de o echipă închegată, suntem cei care nu ne dau un pas înapoi în momentele dificile, și da, fiecare proces de dezvlotare întâmpină etape pline de dificultăți.
Pași constitutivi în dezvoltarea unui site web
Crearea și structurarea unui site web este la fel de importantă ca și construirea unu magazin fizic. Ai nevoie de toare resursele pentru a prezenta publicului produsele tale. Bineînțeles că pentru acest lucru este foarte imporatant aspectul și modul în care sunt așezate, posibiliatea de acces, importanța și relevanța.
Trebuie să cunoști identitatea online care este definită de cine ești, ce ai de oferit și care este segmentul de public căruia te adresezi. Modelarea unei viziuni joacă de altfel un rol important, facilitarea unei experiențe optime pe site contribuie la o experiență unică de navigare.
Conținutul de calitate reprezintă un stimul pentru vizitatori. Atât timp cât informațiile vor fi ”șubrede”, vizitatorilor nu li se va stârni dorința de reîntoarcere. Oamenii mereu apreciază lejeritatea și accesibilitatea, în timp util, informațiile și produsele de care este nevoie, dacă ar fi posibil să fie găsite în doar câteva secunde. Aici avem în vedere și testarea funcționalității site-ului, deoarece acesta are posibilitatea rulării pe mai multe dispozitive și bowsere.
Drept urmare, dezvoltarea unei afaceri în mediul online este mereu un proces continuu de adaptare și modelare după cererile pieței. După cum bine observăm, în fiecare zi tehnologia evoluează și ne aduce mereu în față noutățile pe care trebuie să le abordăm pentru a fi în rând cu concurența.
Era digitală ne aduce mai aproape unii de alții și ne propune în fiecare zi căi prin care putem să dezvoltăm orice business online în doar câțiva pași. Ai grijă de afacerea ta și oferă acesteia 200% din atenția ta, creează conținut de calitate și fii mereu la curent cu ceea ce publicul își dorește.